top of page

Ганка, випуск 2016-18, Италия

Ганка Радоева е поредната ни стипендиантка, която отива в колежа в Италия. Преди това е учила в родния си град Копривщица в СОУ „Любен Каравелов“. Ето какво ни разказа тя за себе си и пътя й към Колежите на Обединения Свят:

 

Представи се накратко.

Казвам се Ганка Радоева. На 17 години от Копривщица.Ако трябва да се опиша с едно изречение, то то би било „Човек, да скочи в дълбокото.“ .

Как разбра за Колежите на Обединения Свят?

 

За програмата разбрах от Атанас Павлов, който в момента учи в UWS US. След това се срещнах с Светлана Колева и групата от Холандия, които бяха в България с цел да запознаят учениците с UWC

Какво те мотивира да кандидатстваш?

В България имах всичко - високи оценки, невероятни приятели, почти 6 години съм доброволец към Български Младежки Червен кръст. Винаги съм твърдяла, че мога да бъда независима, мога да се грижа сама за себе си, че имам умения за работа в екип, комуникационни умения и т.н, но нещо ме караше да погледна „извън рамката“. Тук е мястото, където мога да „тествам“ себе си. Това е мястото, за което винаги съм мечтала - добро образование, невероятни хора, ново място, нова култура (и не само една). Винаги съм искала да обиколя целия свят, тук имам възможността „да го обиколя“ - запознаваш се с хора от цял свят. Светът е в Дуино.

 

Кои предмети си избра?

Предметите, които избрах на високо ниво са История, Английски език и Икономика. На стандартно ниво - Математика, Италиански език, Български език и литература и Екология.

А извънкласни дейности?

Тук има три основни групи извънкласни дейности - спорт, доброволчество и изкуства. Исках да взема нещо, което не съм опитвала до сега или нещо, което обожавам, именно за това взех плуване, театър и работа с деца - Представяне на собствената ти култура. Плуването е нещо, което ме предизвиква да превъзмогна един от страховете си. И за сега върви добре.

 

Какви са ти първите впечатления от там?

Всички сме различни и това е най-красивото нещо, което може да осъзнаеш тук. Също така, разбираш, че сватът не е чак толкова голям. Бъдещето е пред теб. Разбира се, има и доста трудни моменти, било то училището, понякога имаш носталгия към дома, но всичко това е нещо нормално.

 

А какво би посъветвала младежите, които искат да кандидатстват за колежите?

Направете го! Звучи доста кратко и простичко, но това е най-добрият съвет, който мога да Ви дам. Разбира се, ако имате въпроси към мен, винаги можете да ми пишете във facebook. Аз „скочих“ и не съжалявам.

Октомври 2016 г.

Ако имате желание да се свържете с Ганка, пишете ни и ще ви дадем координати.

bottom of page