top of page

Колежите на Обединения Свят на гости в България

 

През последната седмица на октомври 2015, Националният ни Комитет имаше удоволствието да бъде домакин на първата проведена в България „Седмица на Проектите“ (Project Week). Целта на проекта беше да се популяризират Колежите на Обединения Свят сред учениците в България и те да добият представа за възможностите, които биха получили като ученици в един от колежите.

 

Водени от стипендиантката ни Светлана Колева, от колежа в Мастрихт при нас дойдоха петима ученици: от Русия, Турция, САЩ, Лаос и Антилите. За една седмица те успяха да посетят над десет училища в София, Костинброд, Самоков, Копривщица, Панагюрище, Стара Загора. В училищата те изнасяха презентации за Колежите на Обединения Свят и разказваха на учениците от първо лице какво е да си ученик там. Разказите им за разнообразните извънкласни дейности, проекти и социални събития бяха не само интересни, но и вдъхновяващи за слушателите.

Както беше обявено на презентациите: крайният срок за подаване на документи е 24ти януари, 2016. Приемането на документи все още не е започнало, но ще бъде обявено скоро на сайта ни. Междувременно, можете да харесате фейсбук страницата ни „UWC Bulgaria.” От там ще научавате за нашите новини: предстоят презентации в още училища!

Project Week Bulgaria 2015
Project Week Bulgaria 2015
Project Week Bulgaria 2015
Project Week Bulgaria 2015
Project Week Bulgaria 2015
Project Week Bulgaria 2015
 
Повече за UWC Project Weeks:

 

Project Week е допълнение към обществено-полезната дейност, която всеки ученик в UWC извършва. Учениците сами са отговорни за това да идентифицират възможност да помогнат в даден град/държава и да организират своя проект. Често те партнират с организация в държавата, в която се случва проектът. Примери за други проекти:

 

 

 • Група ученици от UWC Adriatic посети училища и образователни институции в Германия, където учат деца от турски произход. Чрез интервюта и групови дискусии, те събраха информация за начините, по които турското малцинство е интегрирано в немската образователна система. Учениците направиха презентация в която обясниха за успехите на системата в момента и за това какво може да се подобри
   

 • Ученици от UWC Red Cross Nordic прекараха една седмица в Ливан, работейки с група местни младежи над проекти в помощ на местната общност. Дейностите им включваха почистване на обществени площи, образователни сесии с деца от детски градини и домове за сираци и т.н. Повече може да прочетете тук:
  http://www.uwc.org/about_uwc/news/see_all_news/learning_in_lebanon.aspx
   

 • Селекция на интересни Project Week видеа от различните колежи:
  UWC Atlantic College Project Week: NoFit State Circus
  UWCSEA - Where the Heck is Project Week (2013)
  UWC Atlantic College - Challenge Wales - Sailing Project Week 2012

   

bottom of page