top of page

Никола, випуск 2018-20, Армения

Здравей, разкажи ни малко повече за себе си: от къде си, на колко си, къде учиш, какво обичаш да правиш?

 

Здравейте, казвам се Никола Левтеров, на 16 години, роден и израснал в столицата на България - София. Уча в Софийска Математическа Гимназия "Паисий Хилендарски" в 10А клас. В свободното си време практикувам най-различни спортове и активни хобита - походи в планината, бягане, планинско колоездене, трениране на лостове в парка, летене с парапланер, каране на ски и сноуборд. Изкачил съм върхове като Мусала, Вихрен, Мальовица, Камен Дел, както и многократно и по различни маршрути - Черни Връх. Също така съм финиширал два полумаратона и близо 90 5-километрови бягания. Фотографията е другото мое главно хоби, по което се запалих преди около година.

Въпреки че често правя портретни снимки на приятели и познати в града, планинските пейзажи жанрът от фотографията, който ми доставя най-голямо удоволствие. В допълнение, когато съм в настроение за нещо по-лежерно, чета книга или решавам задачи по математика, които ми помагат да разпускам.

 

Как разбра за Колежите на Обединения Свят?

 

За Колежите на Обединения Свят знам от много време от по-голямата ми сестра, която е завършила колежа в Италия. Актуална информация относно Колежите разбирам от братовчед ми, който през миналата година замина за този в Армения.


Какво те мотивира да кандидатстваш?

 

Главната ми мотивация е, че от Колежите на Обединения Свят мога да придобия житейски опит, различен от този в СМГ - мога да се науча да съжителствам със съученици от различни народности и по този начин да разбера повече за Света и за хората в него. Също така, възможността да избера сам кои предмети да изучавам ще ми позволи да се подготвя по-пълноценно за унивеситет.


Как беше селекцията за теб?

 

Селекцията беше преди всичко интересна - апликацията ме накара да се замисля повече за себе си и за това, което обичам да правя; тестовете не бяха нещо ново за мен, имайки предвид, че в училище изпитване в подобен формат правим ежеседмично; на есето допуснах значителна грешка, за която след това съжалявах; вероятно най - необичаен беше последният кръг - интервюто (в началото на което бях много притеснен), груповите задачи и дебатите. Тогава се запознах с интересни връстници, с които, макар да бяхме конкуренти, успяхме да си изкараме страхотно.


Заминаваш за UWD Dilijan в Армения. От това, което вече предполагаме си разгледал за колежа там, какво ти допада?

 

Харесвам факта, че кампусът е нов, просторен, учебните стаи са модерни, има фитнес и волейболно игрище. Природата наоколу също изглежда вълнуваща.


Би ли искал да споделиш още нещо?

 

Бих изкал да пожелая щастие и успех в живота на всички кандидати - и на заминаващите, и на тези, които оставад в досегашните си училища.

 

Юни 2018 г.

bottom of page