top of page

Ива, випуск 2018-20, Босна и Херцеговина

Здравей, разкажи ни малко повече за себе си: от къде си, на колко си, къде учиш, какво обичаш да правиш?

Здравейте! Аз съм Ива, на 16 години, от град София. Ученичка съм в 91 Немска езикова гимназия „проф. Константин Гълъбов.“ Хобитата ми са главно рисуването и танците. Рисувам от близо 6-7 години, като всичко, което знам съм го научила сама или от интернет. Интересувам се от К-поп, Хип-хоп и Брейк танци от около 9 месеца. Много обичам Азия и както танците така и повечето ми рисунки са вдъхновени от японската и корейската култура. Понякога се занимавам и с косплей, което комбинира шиене и изработване на по-сложни части от костюми с актьорско майсторство.
 

Как разбра за Колежите на Обединения Свят? Какво те мотивира да кандидатстваш?

Сестра ми е ученичка в колежа в Китай. От самото начало много ми хареса идеята и много се радвах за нея. Малко по-късно осъзнах, че всъщност и аз имам възможност да се състезавам за място в колежите. Мотивираха ме както преживяванията на сестра ми така и четенето на истории и разглеждането на  снимки на други ученици. Бях силно впечатлена от идеите и ценностите на колежите и реших да кандидатствам.

 

Как беше селекцията за теб?

 

През селекцията бях леко напрегната, но иначе много ми хареса. Още след формата за кандидатстване, се почувствах променена. Много неща и изясних за себе си и дори тези, с които мислех че съм наясно придобиха много различен вид след като ги подредих в главата си.

През втория кръг ми помогна до някъде да си дам сметка дали английският ми е на достатъчно ниво, за да оцелея в чужда държава. Също си припомних и един мой много любим тип задачи, който не бях практикувала от доста време. Бих могла да кажа, че изпитът по математика даже ме забавляваше и е нещо, което бих решавала и в свободното си време.

Третия кръг беше един много дълъг и много приятен ден. Имах възможността да се запозная с прекрасни хора и да чуя как те виждат нещата, което беше много интересно за мен. Конкуренцията определено беше на ниво. Това ме стресна малко в началото, но после с игрите и разговорите се отпуснах и си прекарах чудесно.

 

Заминаваш за UWC Mostar. От това, което вече предполагаме си разгледала за колежа там, какво ти допада?

 

Честно казано на първо място най-много ми харесаха планините и възможността за алпинизъм. Обичам да ходя на подобни преходи и още повече да виждам нови места. Още от сега нямам търпение за това.

Харесва ми че държавата е балканска и те също имат подобни на нашите проблеми, даже може би в по-висока степен.

Много ми хареса градът и как колежът е разположен в него. Мостар е много красив и учениците наистина имат възможността да станат част от това прекрасно място, както и те да оставят от себе си там.

 

Би ли искала да споделиш още нещо?

 

Бих искала да благодаря на комитета, че селекцията протича толкова гладко и е забавна и приятна за учениците. Човек има само какво да спечели от кандидатстването и окуражавам всеки който се колебае. Кандидатствайте!

Юни 2018 г. 

bottom of page