top of page

Иоан, випуск 2018-20, Италия

Здравей, разкажи ни малко повече за себе си: от къде си, на колко си, къде учиш, какво обичаш да правиш?

Здравейте всички,

Казвам се Иоан Петров, 17 годишен ученик в Първа английска езикова гимназия- София, където по-случайност съм роден, също. Различните и многобройни интереси не са непознати за мен и смея да кажа, че съм участвал в повечето извънкласни дейности, които един ученик може да посещава. Тренирал съм народни танци, след това актьорско майсторство, едно от най- запомнящите ми преживявания. А след като влязох в Английската гимназия започнах да се занимавам с дебати, които се превърнаха в хоби.

Как разбра за Колежите на Обединения Свят?

Историята е доста интересна, защото научих от близък семеен приятел, чието дете понастоящем учи в един от колежите. Веднага след като имах първа възможност седнах и потърсих информация в социалните медии, а после попаднах и на официалната страница на програмата, от където научих за живота и образователната програма.


Какво те мотивира да кандидатстваш?

Нещото, което ме заинтригува не е възможността за самостоятелност, а перспективата да се обучавам в мултикултурна общност и шансът да опозная неопознатото. Също така, като българин, да представя българската традиция и многобройните постижения на наши сънародници, допринесли глобално за хората.
 

Как беше селекцията за теб?

Първият етап не ме затрудни, да пиша мотивационно писмо и да разкажа за интересите си на пръв поглед беше до голяма степен себеопознаващо. Няма да крия, че бях притеснен за следващите кръгове. С ентусиазъм, обаче подходих към тестовете и интервюто. На място успях да се запозная с кандидати от различни части на страната и обменяхме взаимно интересни истории и лапсуси около кандидатстването. В заключение бих искал да отбележа, че подготовката, която сам направих и  с малко помощ от преподаватели, успях да постигна желания резултат и бих посъветвал бъдещите кандидати да направят същото, защото отделеното време дава резултат.
 

Заминаваш за UWC Adriatic- Италия. От това, което вече предполагаме си разгледал за колежа там, какво ти допада?

 

Място на брега на морето - топли и лъчезарни съученици и преподаватели- идеална среда за развитие. Огромно впечатление ми направи и многоразнообразната клубна система, която предоставя колежа и извънкласните занимания, които имат за цел да сплотят обществото. Но тепърва приключението започва...

 

Би ли искал/а да споделиш още нещо?

Имам големи очаквания и амбиции към колежа и съм мотивирам да дам всичко от себе си, за да оправдая доверието на Комисията за избиране на участници.

Май 2018 г.

bottom of page