top of page

Илона, випуск 2017-19, Китай

Здравей, разкажи ни малко повече за себе си: от къде си, на колко си, къде учиш, какво обичаш да правиш?

Здравейте! Казвам се Илона Костадинова и съм на 16 години от София. Уча в Американския колеж в София в 10-ти клас. Имам много и разнообразни хобита, но едно от най-любимите ми занимания е сладкарството. Обичам да приготвям сладки изкушения за приятелите и семейството ми в свободното си време. От науките най-много обичам химията. Бих искала един ден да се занимавам с научни изследвания по медицина. Също така спортувам. В момента ходя на фитнес и тичам в парка.

Как разбра за Колежите на Обединения Свят? Какво те мотивира да кандидатстваш?

Майка ми ми прати статия в интернет за училищата и ме попита дали искам да се пробвам. След като разгледах и научих повече за UWC, идеята за световна мрежа от училища, които обучават младежи от цял свят по програмата IB, много ми допадна. Привлече ме това, че ще мога да уча в мултикултурна среда. По принцип нашето семейство много пътува и навсякъде, където ходим, аз намирам нови интересни приятели, с които поддържам връзка и след това. Да имаш приятели от различни краища на света, това е много вълнуващо, обогатява ме духовно и разширява моите представи за света.

Как беше селекцията за теб?

 

Беше много интересно и доста добър опит за мен. Всичко беше много добре организирано. Най-интересен за мен беше третият етап. Задачите и поставените проблеми за дискутиране, груповите задачи, интервюто бяха доста интересни. Освен това се запознах с доста мои връстници от други училища и от други градове.

Заминаваш зa UWC Changshu China. От това, което вече предполагаме си разгледала за колежа там, какво ти допада?

 

UWC Changshu China е един от най-новите UWC колежи, има великолепен нов кампус с всичко необходимо за учене и спорт, намира се на остров в средата на едно езеро.  Харесва ми това, че е в Китай, че ще имам възможност да науча китайски език и да се запозная с тази не много позната за мен култура. Голямо предимство е големият набор от предмети, които мога да избирам да уча в училището.

Би ли искала да споделиш още нещо?

Да, нека българските ученици  не се страхуват да кандидатстват, защото КОС е една невероятна възможност за тях да отидат да учат в световно училище с много качествено образование и възможността да са в мултикултурна среда.


Май 2017 г.

bottom of page